Sosyal medya platformları içerisinde dünya genelinde en çok kullanıcı sayısı barındıran Facebook, şirket çalışanlarına yönelik olarak ırkçılık yaptığı iddiaları ile gündeme geliyor.

Facebook, son dönem başta olmak üzere şirket çalışanlarının etnik kökeninde çeşitlilik göstermeyerek bir ırk üzerinden yoğunlaşan istihdam gücüne odaklandığı yönünde eleştirilere maruz kalıyor.

Şirketin son çeşitlilik raporu sonucunda elde edilen veriler de, söz konusu iddiaları destekleyecek bir konum yaratıyor.

Facebook'un Küresel Çeşitlilik Direktörü Maxine Williams'ın raporun sonuçları ve konuyla ilgili yaptığı açıklamalar, daha büyük tartışmalara neden olacak gibi gözüküyor.

FACEBOOK IRKÇILIKLA SUÇLANIYOR

Digital Trends'de yer alan habere göre, Maxine Williams, rapor sonuçlarına dayanarak, nispeten az derecelerle mezun olan öğrencilerin varlığından dolayı ülkenin eğitim sistemini suçluyor.

Williams devam eden açıklamasında, Facebook'un siyahi ve Hispaniköğrencilere şirket bünyesinde daha az yer vermesinin Facebook'un İstihdam Politikaları'nda yer alan arz-talep dengesi ile ilintili olduğunu ifade ediyor.

Söz konusu rapor ise Williams'ın ifadeleri ile son derece çelişiyor.

Nitekim, Bilgisayar Bilimi ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan siyahi ve Hispanik öğrencilerin hiçte azınlık olmadığını gösteriyor.

Bu denli bir siyahi ve hispanik varlığında, şirketin bu mezunlara istihdam sağlamaması ise ırkçılık iddialarının gündeme gelmesine sebep oluyor.

Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu tarafından yapılan bir başka araştırma, üst mühendislik programlarından mezun olan öğrencilerin yüzde 9'unu siyahive Hispanik öğrencilerin oluşturduğunu ortaya koyuyor.

Çalışma ayrıca mezun olan yüzde 9'luk kesimin, yüzde 5'inin sektörde yer aldığını gösteriyor.

Söz konusu iddialar bazında gelecek süreçte Facebook'un izlediği politikada değişiklik yapıp yapmayacağını göreceğiz.