Facebook, yüz tanıma teknolojisini genişletmeye devam ediyor. Facebook yeni test ettiği bir yöntem ile fotoğraflarınızdan arkadaşlarınızı bulacak.

facebook-icin-yeni-ozellik-geliyor.jpg
Facebook yüz tanıma teknolojisini daha da genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Ortaya yeni çıkan yüz tanıma özelliği Messenger ile kullanılacak. Bu özelliğin ismi ise “Photo Magic” olacak. Peki, Facebook Photo Magic tam olarak ne işe yarayacak?

Facebook Photo Magic nedir?

Messenger’a getirilecek olan Photo Magic, kamera rulonuzdaki fotoğrafların analizini yapacak. Arkadaşlarınızla çektiğiniz bir fotoğrafta Facebook arkadaşlarınızın yüzünü tanıyabilecek olan Facebook, Messenger uygulaması ile size bir bildirim gönderecek ve fotoğrafı arkadaşınıza gönderip göndermek istemediğinizi bir bildirim ile soracak.

facebook-icin-yeni-ozellik-geliyor-1447149323.jpg
Photo Magic’i kullanmak zorunlu mu olacak?

Bu özellik düşünüldüğünde akla hemen gizlilik ve güvenlik sorunları gelebilir. Facebook bununla ilgili bir açıklama yaparak, kontrolün tamamen kullanıcılarda olduğunu söyledi. Özelliği kullanmak istemeyen kullanıcılar gizlilik ayarlarından devre dışı bırakabilecek. Yeni özellik şu an Avustralya'da test aşamasında.