"Bunun bir çözümü yok mu?" diye soranlar için işte cevap...

VPN uygulamaları dediğimiz ve en meşhur örneği ZenMate olan bir programı indirip kurulumunu yaptıktan sonra aktif ederek tekrar bu sosyal medyalara hızlıca erişim sağlayabilirsiniz.

ZenMate'i Google Chrome'un kendi marketinden veya Mozilla Firefox'un eklenti sayfasından ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu uygulama tamamen ücretsiz.

ZenMate'i kullanamayanlar ise internet ortamında sansürsüzce dolaşım yapmanızı sağlayacak Tor Browser'i kullanabilirler. Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi aynı bir web arayüzü programı olan Tor Browser, internette dolaşırken herhangi bir sansüre maruz kalmıyorsunuz ve Facebook Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde hiç bir engelle olmadan kolayca girebiliyorsunuz.

Tor Browser'i kullanmak isteyenlere ise uyarılarımız mecbur kalınmadıkça önemli hesaplarını buradan kullanmamaları ve bu browser üzerinden banka hesapları gibi benzeri hesaplarından para transferi yapmamalarıdır.

AKILLI TELEFONLARDA NASIL?

Akıllı telefonlarda ise ücretsiz VPN sağlayıcılarının aplikasyonlarını kullanarak Twitter ve Facebook'a erişim sağlayabilirsiniz. Android kullancıları için Hola VPN, HotSpot Shield, TunnelBear, Onavo adlı aplikasyonlar erişim için biçilmiş kaftan. iOS platfroma sahip telefon kullanıcıları ise VPN Fire, Hotspot Shield Free VPN Proxy, TunnelBear VPN adlı uygulamalar işinize yarayabilir.