Facebook için gelecek, mobil videolardan geçiyor. Bu konuya son zamanlarda çok önem veren sosyal dev, arkadaşlarınızı otomatik olarak etiketlemenin ve böylece onları daha kolay bulunabilir hale getirmenin yeni yollarını arıyor.

Facebook’un otomatik öğrenme bölümünün direktörü Joaquin Quiñonero Candelae, sosyal ağın geliştirmekte olduğu otomatik etiketleme işlevinin detaylarından San Francisco’daki F8 konferansında bahsetti. Candelae’ye göre Facebook’un algoritmaları yakın bir gelecekte videolardaki kişileri başarıyla algılayıp, etiketlemeye izin verecek. Bu sayede geçmişte arkadaşınızla göründüğünüz videoları kolayca bulabileceksiniz. Benzer şekilde başkalarının göründüğü videoları bulmak da kolaylaşacak. Teknoloji muhtemelen Facebook’un yapay zeka destekli yüz algılama sistemi DeepFace’tekine benzer teknikler kullanacak.

Sosyal devin nihai hedefi, Facebook’u kayıtlı ve canlı videolar için daha uyumlu bir haline getirmek. Son dönemde canlı video işine ciddi biçimde girişen Facebook, bu videolarda olup bitenleri algılayarak platformunu hiç olmadığı kadar güçlendirebilir. Videolarda olup bitenleri algılamak, Facebook’a reklam konusunda da yeni avantajlar kazandırabilir.