Facebook üyeleri ölümlerinden sonra hesaplarını istedikleri bir kişiye vasiyet edebilecekler. Yeni özellik ilk olarak ABD'de kullanıma sunuldu.

Sosyal ağlarda kullanıcının ölümünden sonra hesapların ne olacağı konusu önemli bir tartışmaydı. Bu alanda adım atan Facebook, üyelerine öldükten sonra hesaplarına ne olacağına karar verebilme özelliği getirdi. 
İlk olarak ABD’deki kullanılmaya başlayan yeni özellik yardımı ile üyelere ölümlerinden sonra hesaplarını silme ya da başkasına devretme gibi seçenekler sunuluyor. Firmanın Legacy Contact - Vasiyet Bağlantısı adını verdiği ve ayarlar menüsünde bulunan seçenek yardımı ile üyenin ölümünden sonra hesabın devredileceği kişi seçilebiliyor. 

Yeni özellik sayesinde Facebook kullanıcı kişiler ölümleri halinde istediklerini birini ‘varis' olarak atayabiliyor. Yeni özellik için 3 farklı seçenek kullanılabiliyor. Birinci seçenekte kullanıcı hiçbir şey yapmadan hesabın anıtlaştırma süreci başlıyor. Yeterli sayıda kullanıcıdan geri dönüş olduğunda hesap 'anıtlaştırılıyor'. 
İkinci seçenekte ise hesap siliniyor. Üçüncü seçenekte ise Vasiyet Bağlantısı atanırsa kişinin isminin önüne Remembering (Türkçe’ye 'rahmetli' veya 'merhum' olarak çevrilebilecek) bir ifade ekleniyor. Ayrıca atanan kişi ölen kullanıcının profil fotoğrafını değiştirebiliyor, arkadaşlık tekliflerini yönetebiliyor. Kullanıcı isterse atanan kişinin neler yapıp yapmayacağını da belli şartlar içinde belirleyebiliyor. Atanan kişi ölen kişinin özel mesajlarını ise göremiyor. 
Servisin ilk olarak ABD'de kullanıma sunulduğu ve ilerleyen günlerde diğer ülkelerde de devreye gireceği açıklandı.