Geçtiğimiz haftalarda anlık video özelliğine kavuşan Facebook Messenger için anket özelliği ABD'de yer alan kullanıcılar için aktif hale getirildi. iOS ve Android platformlarında kullanıma sunulan anket özelliği ile kullanıcılar grup sohbetlerinde herhangi bir konuda anket düzenleyip, sonuçları görüntüleyebilecek. Grup konuşmalarına yeni bir bakış açısı getiren özellik ile grupta yer alan arkadaşlara fikir dayanışma olayı farklı bir boyuta taşınıyor.

Anket özelliğini kullanabilmek için grup konuşma penceresinin altında yer alan anket simgesine dokunmak yeterli. Sonrasında ankete eklenmek istenen seçenekler belirlenip, gönder tuşuna basılarak grup arkadaşları ile paylaşılıyor. Grubu sessize alan kullanıcılara bile anket bildirimi gidiyor. Böylelikle gruptaki herkesin aktif olarak ankete katılması sağlanıyor. Ankete gruptakiler oy veriyor ve sonuç görüntülenebiliyor. Yeni özelliğin grup aktivitelerine önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Facebook yeni özellik hakkında “Biz anket özelliği ile sohbete yardımcı bir fonksiyon eklemek istedik, böylelikle Messenger kullanıcılarının hayatı daha da kolaylaşacak” ifadelerini kullandı. Yeni özellik tüm kullanıcılara aynı anda dağıtılmayacak, dağıtım işlemi kademeli olarak gerçekleştirilecek. Eğer anket özelliği size gelmediyse bir süre beklemeniz gerekiyor.

Ödeme özelliği iyileştiriliyor

Facebook'un bir süre önce yayınladığı para ödeme özelliği de yeni güncellemeyle iyileştiriliyor. Bundan böyle sohbette parayla ilgili bir cümle geçtiğinizde Facebook'un Sohbet Asistanı devreye giriyor ve diğer kişilerin ekranında 'para gönder' butonu belirecek.