Kullanıcılar bu platform sayesinde akıllı telefonlarıyla Picasso veya Van Gogh‘un eserlerine benzer çalışmalara imza atabiliyor. Fotoğraflara veya videolara eklenen sanatsal efektler, “Stil Transferi” isimli bir süreçle birleştiriliyor ve kullanıcılar bu sürecin ardından sanat eserleri ortaya koyabiliyor. 

Pikselleri yakalama, analiz etme ve işleme görevlerini gerçek zamanlı olarak mobil platformunda gerçekleşiyor. Facebook’un yapay zeka platformu Caffe2Go, yüz/ses tanıma ve Skype görüşmelerinin başka bir dile tercüme edilmesi gibi alanlarda kullanılabiliyor. İletişimin etkisini daha da artırmayı planlayan bu teknoloji sinirsel ağlar ile stil transferinin gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Gelecekte bu teknolojinin yüz ifadelerini tanıyacağı ve fotoğraflarda yansıtılan duygulara uygun his simgeleri ekleyeceği belirtiliyor. Sanal gerçeklik dünyasına da büyük katkı sağlayacağı ifade edilen Caffe2Go ilk başta İrlanda’da kullanıma sunulmuş durumda. İrlanda‘nın ardından Amerika’da da kullanıma sunulacak bu teknolojinin dünya geneli için ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor.