Facebook'un yapay gerçeklik laboratuvarından Yann LeCun, sarhoş mu, yoksa ayık mı olduğunuzu yüzünüzden anlayacak bir teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Yapay zeka çalışmaları utanç verici fotoğrafları saptayıp kullanıcılara onları sosyal medyada yayınlamayı gerçekten isteyip istemediğini soracak şekilde geliştiriliyor. 

Utanç verici sarhoş selfielerin sonu çok yakında: Facebook kullanıcılarına kendileri ve arkadaşlarının fotoğraflarını gerçekten yayınlamak isteyip istemeyeceğini soran bir yapay zeka geliştiriyor. 

Görüntü tanıma özelliği ve yapay zekâ özelliklerinin kullanılacağı sistem, fotoğraflardaki sarhoş ve ayık ifadeleri birbirinden ayırabilecek. 

Yeni yazılımda Facebook kullanıcılara, "Patronunun ve annenin bunu görmelerini istediğinden emin misin?" sorusu sorulacak. 

Sarhoş fotoğraflara engel olacak sistem, Facebook'un yapay zekâ araştırma laboratuvarı tarafından açıklandı. 

Wired dergisine konuşan Yann LeCun, "Facebook'ta dijital asistan" yaratmak istediğini söyledi. LeCun, bu dijital asistanın gelecekte, kullanıcının izni olmadan başkası tarafından Facebook'a yüklenen fotoğrafların da tespit edilmesine yardımcı olabileceğini ifade etti. 

Yapay Zeka araştırmaları laboratuvarı şefi Yann LeCun "Arkadaşlarınızla hem de Facebook içeriğiyle etkileşimleriniz arasında arabuluculuk eden yapay zekaya sahip dijital bir asistanınız olacağını düşünün" şeklinde sistemi anlatıyor. 

BUNU PATRONUNUZ VE ANNENİZİN GÖRMESİNİ İSTEDİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ? 

Sistem kullanıcının yüklediğine bakacak ve sanal olarak "Herkese açık olarak gönderiliyor. Bunu patronunuzun ve annenizin görmesini istediğinizden emin misiniz?" şeklinde soru yöneltecek 

Şu anda Facebook Yapay Zeka Araştırmaları'nın başında olan LeCun, New York Üniversitesi'nde yapay zeka ile öğrenme üzerine bir araştırmacı. Yapay Zekanın bir alanı olan "Derin Öğrenme" e odaklanan araştırmalar sadece Facebook değil Google gibi büyük teknoloji firmalarınca da destekleniyor. 

Facebook'un dijital asistanının amacı, fotoğraflardan videolara ve etkileşimler ötesinde kullanıcının sosyal ağ ile her bir hareketinin analizini yapmak ve kullanıcılara başkaları izinsiz fotoğraflarını yayınladığında bildirim yaparak daha fazla kontrol sağlamak. 

LeCun bunun mahrem olanın korunmasına hizmet edeceğini söyüyor ve ekliyor "içeriğin ve insanların anlaşılması ve tüm bilgilerin tutulması için makinaya ihtiyaç var. Bu Yapay Zekanın tüm sorunudur"