Ayrılık zor. Özellikle Facebook'ta. İkide bir eski sevgilinizle mutlu günlerinizdeki fotoğraflarınız önünüze çıkıyorsa, hele de bu eski sevgilinin soyadı değişmişse karalar bağlıyorsunuz.

En azından öyle diyorlar.

Facebook, kullanıcılarını eski sevgililerinden kurtarmaya yarayacak yeni bir işlev sundu.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, kullanıcılarını eski sevgililerinden kurtarmak için yeni bir uygulama yaptı. Artık Facebook'ta eski sevgilinize gösterilecek içeriği kısıtlayabileceksiniz.

Blog gönderisinde duyurulan yeni araçlar, şu an mobil cihazlarda çalışıyor ve ilişki durumunu değiştirdiğinizde devreye giriyor. Değişikliği yaptıktan sonra söz konusu kişiden göreceğiniz durum güncellemelerini, fotoğrafları ve videoları kısıtlayabiliyorsunuz. Bunun yanında eski sevgilinizle olan fotoğrafların etiketini veya görünürlüğünü otomatik olarak kaldırma seçeneğine sahip oluyorsunuz. İşlev, eski sevgilinin sizin hakkınızda göreceklerini kısıtlamanıza da izin veriyor. Bu kişiye ait gönderileri gizleyebiliyor, böylece sadece herkese açık veya ortak arkadaşlar için paylaştığı gönderileri görebiliyorsunuz.

Facebook, ABD'de henüz deneme aşamasında olan bu uygulamanın yakında tüm dünyada kullanılabileceğini bildiriyor

.151120085816__86782722_twophones.jpg

Facebook ürün yöneticilerinden Kelly Winters, "Bu uygulama, yaşamlarının zor bir döneminden geçenlere yardımcı olacak araçlar geliştirme çabamızın ürünü. Bu uygulama ile insanların Facebook üzerindeki ilişkilerini, daha kolay, rahat ve kontrolün kendilerinde olduğu duygusuyla bitirmeleri mümkün olacak." diyor.