Tıp alanında özellikle protez üretiminde kullanılan 3D teknolojisi, artık minyatür biblolara dönüşüyor.

Demiralp Reklam'ın Genel Müdürü müzisyen işadamı Ozan Demiralp ve şirketin proje geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Uluyiğit, 3D fotoğraf ile ilgili açıklamalarda bulunarak, tüm dünyanın ilgi odağı olan 3 boyutlu fotoğraflara Türkiye'de de büyük ilgi gösterildiğini belirttiler. Uluyiğit, basit bir tarama işlemi ile 3D yazıcılarla ister insan ister ise herhangi bir nesnenin bire bir aynısının porselen biblosunun yapıldığını söyleyerek, daha önce çekilmiş bir fotoğrafında 3 boyutlu bir hale getirilebileceğini belirtti.

Demiralp ise, konuyla ilgili olarak, "Hem fotoğraf makineleri hem de telefonlardaki teknolojik gelişmeler insanları artık neredeyse hayatlarının her anını belgeledikleri bir duruma getirdi. İster bir tatil ister bir doğum günü ister bir yemek olsun insanlar artık her anlarını fotoğraflayıp sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyor. Fakat bu bir kültürü de neredeyse bitirmek üzere; çekilen binlerce fotoğrafın çok büyük bir kısmı ya telefonda ya bilgisayarda ya da bir hafıza kartında kalıyor bir süre sonra siliniyor veya kayboluyor. Fotoğraflarının bastıran neredeyse kimse kalmadı. Fakat 3D teknolojisiyle insanlar unutulmaz anlarını başucuna koyabiliyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorlar. İnsanlar 3D ile üretilen biblolar sayesinde ömür boyu saklayacakları anlara sahip olabiliyor" açıklamasında bulundu.

3D biblolara 40 dolar ile 400 dolar arasında değişen fiyatlarla sahip olunabileceğini belirten Demiralp, www.3datolye.net'ten ayrıntılı bilgiye ulaşılabileceğini söyledi.

Fotoğraflar artık üç boyutlu

Fotoğraflar artık üç boyutlu

Fotoğraflar artık üç boyutlu