Türkiye'de eğitim ve öğretim dönemlerinde hali hazırda okullara telefon sokulması her ne kadar yasak olsa da sadece adı yasak. Bu konuda bazı ülkeler ise akıllı telefon konusunda daha sert yaklaşımlar gösterebiliyor. Bu ülkeler arasına yakında Fransa'da katılım gösterecek.

Özellikle genç yaşta başlayan teknoloji bağımlılığı maalesef eğitim hayatında da büyük olumsuzluklara sebebiyet veriyor. Bu duruma artık dur diye Fransa ise yeni bir düzenleme getirdi.

Fransa, bu bağımlılığa karşı savaşan Avrupa ülkelerinden birisi olarak radikal bir karara imza attı. Ülkede okula giden 3 ila 15 yaş arasındaki çocuklar, artık telefonlarını evlerinde bırakmak zorunda kalacaklar. Bu yasağı çiğneyen öğrenciler içinse ağır idari ceza işlemleri başlatılacak.

Bu yasak ile okullardaki başarı oranını yükseltmeyi hedefleyen Fransa, bence doğru bir karar almış durumda. Böylelikle artık ders ortasında Fortnite oynayan öğrenci sayısı da azalmış olacak. Nedir bu oyuncuların Fransız Fortnite'cılardan çektikleri...

Umarız bu uygulama gelecek yıllar içerisinde Türkiye için de uygulanır diye umut ediyoruz. Malum temel matematik ortalamamız 40 soruda 5,642, Fen bilimleri 20 soruda 2,828, Sosyal bilimler 20 soruda 6,003 ortalamalarda.