Fotoğraf sanatçısı olan kişilerin merakla beklediği Fujifilm'e ait olan X-Pro 2 sektörün en dikakt edilen makinelerinden birisi olarak değerlendiriliyor. Bir çok önemli özelliklere sahip olan cihazın DSLR makine bakımından en üst sınıflarda yer aldığı söyleniyor. Normal şartlarda bu sıralarda satışa başlanacak olan ürün için iptal kararı alındı. Ürün Mart ayında satışa başlayacak.

Fujifilm X-Pro 2, APS-C boyutunda 24 MP çözünürlüklü yeni X-Trans CMOS III sensöre sahip. X-Pro2’nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi 2.36M OLED hibrit vizörü oldu. X-Pro 1 modelinde de son derece efektif bir şekilde kullanılan hibrit vizörün X-Pro 2 mdelinde daha da geliştirildiği söyleniyor.  Fujifilm yetkilileri, DSLR makine kullanıcılarının optik vizör alışkanlıklarının bile bu melez yapı ile değişebileceğini iddia etmekte. 

Fujifilm'in yeni ürünü X-Pro2'nin gövde fiyatı 1700$ olarak açıklanmıştı. Piyasaya çıkış tarihi ise Şubat ayının 2. haftası olarak açıklanmıştı ancak gelen fazla talebe yetişemeyen üretim sebebi ile bu modelin satışının Mart ayının ilk haftasına çekildiği açıklandı.