Galaxy Note 7 fiyaskosunun Samsung'un üçüncü çeyrek gelirlerini nasıl etkileyeceği konusunda tahminler gelmeye başladı. 

Samsung, Galaxy S7 serisi ile beraber rekor bir ikinci çeyrek geçirmişti. Firma, bu momentumu üçüncü çeyrekte Galaxy Note 7 ile devam ettirmek istedi ancak durum, pek istenildiği gibi olmadı. Bazıları Galaxy Note 7 geri çağrısının Samsung'a 1 milyar dolara kadar çıkan bir bedeli olacağını ve bunun yanı sıra yeni üst seviye telefonun satışlarını azaltacağını düşünmekte. 

Endüstri takipçisi FnGuide, Samsung'un üçüncü çeyrek için 7.5 trilyon won (6.79 milyar dolar) işletme kârı duyuracağını ve bir önceki çeyreğe göre yüzde altılık bir düşüş kaydedileceğini önermekte.

Ayrıca firma, Samsung'un toplam satışlarının 51 trilyon Won'a yükselmesini beklemekte (Won, Kuzey Kore ve Güney Kore'de kullanılan para birimidir) ve bu da bir önceki çeyrekteki 50.9 trilyon Won'a göre küçük bir artış anlamına geliyor. 

Genel olarak Samsung'un üçüncü çeyrek performansının, Galaxy Note 7 geri çağırmasının ilk korkularının yatışması ile beraber oldukça sabit kalması beklenmekte.

Telefon, önemli olan marketlerde halen popülerliğini korumakta ve yeni Galaxy Note 7'leri büyük bir kitlenin almayacağına dair bir işaret söz konusu değil.