Samsung, uzun süredir merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy Note 9'u tüketicilerinin beğenisine sundu.

Ülkemizde oldukça yüksek bir rakamdan satışa çıkacak olan Note 9, performansıyla büyük hayal kırıklığı yarattı. Peki nasıl? Tom’s Guide ekibi Galaxy Note 9’un 6GB RAM’li versiyonunu Geekbench 4 ve 3D Mark Slingshot Extreme 3.1. testlerine soktu ve sonuç görenleri şaşırttı.

Yapılan testler sonucunda Galaxy Note 9, 8876 puan alarak iPhone X ve OnePlus 6’nın gerisinde kaldı. Aynı testten iPhone X 10357, OnePlus 6 ise 9088 puan aldı. Bir yanlışlık olduğunu düşünen Tom’s Guide ekibi, Note 9'u ikinci bir teste soktu.

Galaxy Note 9 hayal kırıklığı yarattı!

Bir diğer testte de sonuç pek farklı değildi. Galaxy Note 9, 4639 puan alırken, aynı test üzerinden Oneplus 6 5124, iPhone X ise 4994 puan aldı.

Genel olarak konuyu toparlayacak olursak, Samsung'un yeni amiral gemisi Note 9, performans testlerinde yarı fiyatına satılan OnePlus 6’yı bile geçemeyerek hayal kırıklığı yarattı. Bu konuda ek bir not eklemeyi ihmal etmeyen ekip, Note 9'u fakrlı testlere de tabii tutacağını belirtti.

Her iki test üzerinden de düşük not ortalaması alan modelin yeni testlerde de yüksek çıkma ihtimaline düşük bakılıyor. Bakalım Note 9 çıkışı ile beraber en azından tüketicileri memnun edebilecek mi?