Teknoloji geliştikçe hayatımızda önemli bir yer tutan kişisel bilgilerimizin güvenliği konusu daha ciddi bir hal alıyor. Özellikle biyometrik verilerimizin başka kişilerin eline geçmesi durumunda, bu verileri elinde bulunduran kişinin yapamayacağı şey yok.

Dünyanın en büyük güvenlik seminerlerinden birisi olan RSA konferansına katılan güvenlik firması EyeFire, araştırmacılarının Samsung Galaxy S5’te yaptığı incelemelerde parmak izi sensöründe bir güvenlik açığı olduğu ve bu açık sayesinde hackerların, kullanıcıların parmak biyometriğini ele geçirebilme ihtimalinin olduğunu öne sürdü. Sorunun Android 5.0 Lollipop sürümüne kadar olan cihazlarda olduğunu belirten EyeFire, sorundan Samsung’u haberdar ettiklerini belirtti.

Öte yandan Samsung, yaptığı açıklamada iddiaların doğru olması durumunda çok ciddi ve vahim sonuçlar doğurabileceğini, bu yüzden bu iddia hakkında detaylı bir araştırma yapılacağını duyurdu. Ama biz yine de cihazınızı en kısa sürede bu açığın olmadığı Lollipop sürümüne güncellemenizi tavsiye ediyoruz. (Akıllıtelefon)