Kickstarter üzerinde karşımıza birbirinden yaratıcı ürünler çıkmakta. Bu bağlamda haberimize konu olan çakmak da gerçekten kendi alanında yaratıcılığın sınırlarını zorlamış diyebiliriz.

Mark F Pauling tarafından geliştirilen Tesla çakmak, bu zamana kadar bildiğiniz bütün çakmak tasarımlarından farklı bir şekilde çalışmakta ve şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz; Tesla çakmak, zippo tutkunu olan kişiler için yeni bir tutku başlangıcı yaratabilecek bir ürün.

Elektromanyetik tetikleme ve elektrik kıvılcım sistemine sahip olan çakmak, sınırsız kullanım işlemini sahip olduğu neodimyum mıknatıslar sayesinde yapmakta. Bu mıktanıslar, çakmağın her harekette şarj olmasını sağlıyor.

Dış kısmı Aluminyum-Magnezyum alaşım ile kaplı olan çakmak, inanılmaz soğuk ya da sıcak havalarda da sağlam şekilde kalmayı başarıyor. Ayrıca dış kaplamasında bulunan kauçuk su ve toza karşı da çakmağı dayanıklı hale getiriyor. Dediğimiz gibi sınırsız kullanım sunan ve hareket ile şarj olan Tesla çakmak, tek bir sallama ile 3-4 saniye civarında kıvılcım üretmekte. Bu da zaten normal bir çakmağı kullanırken size yeten ideal süreyle hemen hemen aynı oluyor.