Google’ın Ekim 2014’te kullanıma sunduğu 'Inbox' isimli elektronik posta servisinin kullanım alanı her geçen gün genişliyor. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, ABD merkezli teknoloji devi, Gmail'in kullanımına son verip, yoluna Inbox ile devam etmeye hazırlanıyor.

Google'ın elektronik posta servisi Gmail'in miadı doldu mu?  

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında 'Inbox' isimli elektronik posta servisini kullanıma sunan Google, bir süredir kullanıcılarının bu yeni sisteme entegre olması için adımlar atıyor. 

KULLANICILAR INBOX'A YÖNLENDİRİLİYOR 

Elektronik postalarını akıllı cihazları üzerinden kontrol eden kullancılar artık Gmail yerine Inbox'a yönlendiriliyor. "Inbox'ı denediğiniz için teşkkür ederiz" mesajıyla kullanıcıları Inbox'a yönlendiren Google, istenmesi durumunda Gmail'e dönmeye de imkan veriyor. 

inbox,to87em3fjuceglm6cwybga.jpg
Kullanıcılara gelen elektronik postaları Gmail'e kıyasla daha iyi organize eden Inbox, hatırlatma eklentisiyle kullanıcıların hayatlarını da kolaylaştırıyor.

"GMAIL HAYATTA" 

Söz konusu iddialar üzerine resmi bir açıklama yapan Google, Gmail'in kapanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, yönlendirmenin sadece kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için yapıldığının ve Gmail'e dönme opsiyonu bulunduğunun altını çizdi. 

İlk etapta akıllı telefonlar, iPad ve Android tabletler ile Crome tarayıcılarında kullanılabilen Inbox, kısa süre içinde diğer web tarayıcılarıyla da uyumlu hale getirilerek kullanım alanını genişletmişti.