Google internet erişimi bulunmayan bölgelere internet ulaştırmak için bir süredir bir proje üzerinde çalışma yürütüyordu. 'Project Loon' adı verilen proje resmen hayata geçti.

Milliyet'in haberine göre, söz konusu projenin hayata geçmesi ile Google, internetin ulaştırılamadığı bölgelere ücretsiz hizmet götürecek. Google, balon projesiyle dünya genelinde internete erişimi olmayan dört milyar insana ve özellikle de erişimi zor coğrafyalara internet erişimi sağlamayı amaçlıyor.

Google, balon projesiyle dünya genelinde internete erişimi olmayan dört milyon insana ve özellikle de erişimi zor coğrafyalara internet erişimi sağlamayı amaçlıyor. Şirket bağlantı ağını gelişmiş ülkelerde olduğu gibi milyarlarca dolar maliyetli altyapılar inşa ederek kurmak yerine gökyüzünden internet sinyali sağlayacak Tenis kortu büyüklüğünde dev balonlarla temin etmeyi planlıyor.

Fırtınalara dayanabilen ve yerden 20 kilometre yüksekte dahi internet hizmeti verebilen Project Loon, 2015'te doğal afetlerden etkilenen Peru'da da iletişim hizmeti için kullanılmıştı.