Google'nin son dönemlerde büyük işlere imza atması ve bunun akibetiyle ortaya çıkan isteklerin çok yüksek seviyede olduğu biliniyor. Otomobil konusunda tüm önlemleri almayı başarmış olacak Google, otomobilleri için herhangi bir kablo gerektirmeden şarj edebilmelerine olanak sağladı.

Teknoloji devi Google, kablosuz şarj teknolojisini otomobiller için geliştirmeye çalışıyor. Çok uzun zamandır kendi kendine yol alabilen araçlar üzerinde çalışan ve bu araçlarını trafikte test eden Google, üzerinde çalıştığı iki farklı wireless şarj sistemini ABD Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) sundu.

Elektrikli araçların şarj sürelerini çözmedikten sonra çok fazla işe yarayacaklarını düşünmeyen Google, yollara döşeyeceği kanalizasyon kapağı şeklindeki ileticiler aracılığıyla araçları şarj etmeyi planlıyor. Yani araçlar hem yol alacaklar hem de şarj olacaklar. Böylece şarj için saatlerce durmak zorunda kalmayacaklar.

Henüz otonom araçları bile yollarda görmezken; sistemleri Hevo Power ve Momentum Dynamics ile geliştiren Google’ın kablosuz araç şarjı çözümünün ne zaman son kullanıcıya ulaşacağı şimdilik tahmin edilemiyor.