Google'nin en önemli özellikleri arasında yer alan ve 2004 senesinden beri aktif olarak kullanılan Picasa programı bir çok kişinin önemle kullanmasına neden olduğu biliniyor. İlgili program üzerinde bir çok resim düzenleme gibi işlemlerin profesyonel yapıldığı biliniyor.

Teknoyo'nun haberine göre, Google’ın resmi blogundan yapılan duyuruya göre 2015 yılının Mayıs ayında kullanıma açılan Google Fotoğraflar (Google Photos) adı altında tek bir fotoğraf servisine odaklanmaya karar veren şirket, 1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle Picasa’yı kapatacağını açıkladı.

GOOGLE PİCASA’YI KAPATIYOR

Picasa’nın masaüstü uygulamasının 15 Mart 2016 tarihinden itibaren desteklenmeyeceğini duyuran Google, 1 Mayıs 2016 tarihinden sonra ise Picasa kullanıcılarının sadece albümlerinde bulunan fotoğrafları görüntüleyebileceğini; fotoğraf yükleme, düzenleme ve paylaşma gibi işleri yapamayacaklarını resmen açıkladı. 

Mac ve Windows için programları bilgisayara indirilebilen Picasa’nın ayrıca a-posta hesabı ile kaydolarak kullanılabilen Picasa Web Albümlerinde oluşturulan tüm fotoğraflar Google Fotoğraflar’da da görünüyordu.

ADINI PABLO PİCASSO’DAN ALMIŞTI

Google, fotoğraf albümlerini depolamak, düzenlemek ve paylaşmak isteyen kullanıcılarına, 1 Mayıs tarihini beklemeden Google Photos’a geçmeleri tavsiyesinde bulundu. Windows veMac için ücretsiz olarak sunulan Picasa programı, fotoğrafların yanısıra, video ve ses dosyalarını da oynatıyordu.