Çarşamba günü 4.93 milyon Google kullanıcı adı ve şifrelerinin Rus bir bitcoin sitesine düştüğü haberleri geldi. Siteye düşen kullanıcı adı ve şifrelerin yüzde 2'den azının gerçekten çalıştığı belirlendi.

Google sistemlerine girilmediğini ve hesapların kullanıcıların birden fazla hesap için aynı şifreyi kullanmasından ya da e-dolandırıcılık saldırılarından elde edildiğini düşündüğünü bildirdi.

Şifreleri ve kullanıcı adları internete düşenlerin yüzde 2'sinden hesaplarına bir sonraki girişlerinde şifrelerini değiştirmeleri istenecek. Google sözcüsü MarketWatch'a yaptığı açıklamada forumda Rus merkezli e-posta sağlayıcılarının hesaplarının da bulunduğunu açıkladı.

"Bugünlerde internetteki talihsiz gerçeklerden biri de güvenlik çevrelerinde "hesap bilgisi dağıtma" bilinen internete birçok kullanıcı adı ve şifrelerin yüklenmesi olayıdır," ifadesini kullanan Google, "Bu gibi ihlalleri her zaman takip ediyoruz bu yüzden kullanıcılarımızı korumak için hızlıca cevap verebiliyoruz," şeklinde açıklama yaptı.