Google'nin uzun zamandır içinde olmuş olduğu ana projeler arasında yer alan otonom otomobilleri hakkında Londra'dan talep geldi. Google'nin öncelikle Amerika'da kullanılmasını istemesine rağmen gelişen neticelere bağlı olarak öncelik İngiltere'ye verilebilir.

Google, uzunca bir süredir Amerika sınırları içinde belirli eyaletlerde otonom araçlarının testlerini gerçekleştiriyor. Benzer bir talep de Londra'dan geldi.

The Guardian tarafından verilen bilgiye göre, Londra'da ulaştırmadan sorumlu Isabel Dedring, Google yöneticileriyle biraraya geldi Google'ın otonom araç testlerini için Londra'nın da kullanılmasını talep etti. Google'ın ise öncelikli odak noktası Amerika olduğu için ilk etapta düşünülmeyen bu projeye bir şans verebileceği iddialar arasında yer alıyor. 

Dedring ise Google'ın farklı ülkeler ve trafik koşullarında test edeceği otonom araçların, bu sayede daha farklı koşullara daha uyumlu olarak geliştiribileceğini söylüyor. Kısa vadede mümkün olmasa da Google'ın otonom aracını Londra sokaklarında görmek hiç de şaşırtıcı olmayacaktır.