Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen açıklamaya göre tüm gümrüklerin teknoloji sayesinde görüntülenebileceği açıklandı. Mobil ortamda izlenebilmesi olan son derece donanımlı teknolojiler bir çok eksikliğin beraberinde giderilmesine yardımcı olacak. Tüm işlemler komutla sağlanabilecek.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, merkezin ilk olarak 2013 yılında faaliyete geçtiğini ancak değişen teknolojiyle birlikte kapasitesinin artırılması ve yeniden yapılandırılması ihtiyacı hissedildiğini söyledi.

Merkezin yaklaşık 4 milyon liralık maliyetle yenilendiğini ifade eden Tüfenkci, "Komuta Kontrol Merkezimizi yenileyerek çok daha etkin bir izleme sistemi haline getirdik. Yenilediğimiz ve bugün sizlere tanıttığımız Komuta Kontrol Merkezimizde, 442 metrekarelik bir alan üzerine kurulu 58 izleme ekranında, 27 operatörümüzle faaliyette bulunacağız. Komuta Kontrol Merkezimizin etkinlik alanı, her gün yenilenen ve eklenen yeni sistemlerle artmaktadır" diye konuştu.

Merkezin 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Tüfenkci, burada kapalı devre kamera sistemleri ile 14 kara sınır kapısı ile 3 deniz limanı ve 2 iç gümrük idaresi olmak üzere 19 gümrük sahasının eş zamanlı olarak izlendiğini bildirdi.