Sadece güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, yakıt kullanmadan gerçekleştireceği tarihi dünya turuna 9 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’den havalanarak başlamıştı. Seyahati boyunca sırasıyla Umman, Hindistan, Burma ve son olarak Çin’e uğrayan Solar Impulse 2, buradaki kötü hava koşulları nedeniyle seyahatine 2 ay ara vermişti. Uçağın pilotları Bertrand Piccard ve Andre Borschberg seyahat boyunca verilen molalarda uçağın kontrolünü değiştirmişti. Seyahatine bir kez daha başlayan uçak, Pasifik Okyanusu’nu geçerek Hawaii’ye ulaşmak üzere bugün Çin’deki ikinci durağı olan Nankin kentinden havalandı. 17 bin güneş paneli ile çalışan Solar Impulse 2 uçağını kullanan İsviçreli pilot Andre Borschberg, 5 gün sürecek tarihi 8 bin 175 kilometrelik seyahati kapsamında Pasifik Okyanusu’nu geçerek yedinci durağı olan Hawaii’ye ulaşacak.

Tek koltuklu 2300 kilogram ağırlığa sahip uçağın 62 yaşındaki pilotu Andre Borschberg, basınçsız kokpitte 120 saat geçirecek ve dikkat dağınıklığı yaşanmaması için her gün 20 dakikalık uyku molaları verecek. Gün boyunca yerden 9 bin metre yükseklikte uçuş gerçekleştirecek olan İsviçreli pilot, geceleri ise bin 500 metreye inecek ve Hawaii’ye doğru uçtuğu sırada enerjisini korumak için motorları kapatarak süzülecek.

Pasifik Okyanusu’nu geçerek Hawaii’ye ulaşacak olan Solar Impulse 2, daha sonra ABD’ye geçerek Atlantik Okyanusu’nu aşarak dünya turuna başladığı Abu Dabi’ye dönmeden önce Avrupa ya da Kuzey Afrika’da son molasını verecek. Dünya turunun tamamlanmasıyla Solar Impulse 2, dünyanın çevresini yakıtsız olarak sadece güneş enerjisi ile dolaşan ilk uçak, Solar Impulse 2’nin mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise dünyanın çevresini güneş enerjisi ile dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecekler.