Dünya üzerindeki son süpersonik yolcu uçağı, zamanının en popüler hava aracı olan Concorde idi. İniş kalkış sırasında çevredeki binaların camlarına zarar verdiği için 2003 yılında görevden kaldırılan efsane uçaktan sonra, bir daha süpersonik yolcu uçağı inşa edilmedi. Fakat son birkaç senedir teknolojideki gelişmeler sayesinde büyük havacılık şirketleri ve tasarımcılar tekrar bunun hayalini kuruyorlar. Endüstriyel tasarımcı Oscar Viñals de “HSP Magnavem” isimli uçak ile bu hayali harlamaya çalışanlardan biri. “Magna avem” kelimesi Latincede “büyük kuş” demek.

Spike Aerospace ilk süpersonik yolcu jetini test etti

HSP Magnavem henüz konsept aşamasında, fakat eğer üretilirse havacılık endüstrisinde bir devir açılmasını sağlayabilir. Bu uçak sıfır emisyonlu olacak, yani normal uçakların yaptığı gibi çevreye zarar vermeyecek. Bunun sebebi de motorlarında jet yakıtı kullanmaması. Bu uçakta ‘Compact Fusion Reactor' (CFR) denilen taşınabilir boyda füzyon motorları kullanılacak. Bu motorlar henüz fikir aşamasında ama gerçek olduklarında, küçük boyutlarına rağmen inanılmaz güç üretecekler.

Uçağın yolcu kapasitesi 500 kişi ve maksimum hızı da 1,5 Mach olarak belirlenmiş, yani sesin 1,5 katı (saatte 1.852 kilometre). Diğer ileri teknolojik özellikleri arasında uçağın tüm iniş/kalkış yüzeylerini kontrol eden yapay zeka desteği, mikro-dalga doppler LIDAR sistemi ile türbülansları saptayıp menevra yapma, mucize materyal grafen ile üretilmiş ultra hafif ve ultra hızlı şarj olan bataryalar bulunmakta.