Tayvan kökenli firmanın HTC marka üretmesi sonucunda son yıllarda yaşadığı aksilikler devam ediyor. 2015 senesinde de kar marjını kurtaramayan HTC'nin toplamda 101 Milyon Dolar zarar ettiği öğrenildi. Tasarım, Donanım ve Yazılım olarak harika sonuçlar getiren HTC'nin bu durumda kalması herkesi düşündürüyor. Gelen açıklamaya göre 101 milyon dolar zararın yanında kazanç bedelinin 766 Milyon Dolar olduğu öğrenildi.

Firma, 2015’in ikinci mali çeyreğinde 252 milyon dolar, üçüncü mali çeyreğinde de 139 milyon dolarlık zararlar açıklamıştı. Görüldüğü üzere zamanla zarar rakamları azaltılmış ve 101 milyon dolara kadar gelmiş.


HTC Vive sanal gerçeklik cihazını denedik


HTC, son dönemde Desire ailesine mensup yeni üyeleri ve özellikle One A9 isimli orta seviye telefon modeliyle boy göstermişti. 2016’da da henüz ismi belli olmasa da amiral gemisi modeli olarak One M10 bekleniyor. Bu modelin haricinde bir de sanal gerçeklik cihazı olan HTC Vive var. Vive da bu yıl HTC’nin en iddialı ürünlerinden.


Yeni bilgiler geldikçe paylaşacağız.


HTC Corporation pinyin: Hóngdá Guójì Diànzǐ Gǔfèn Yǒuxiàn Gōngsī), merkezi Tayvan’ın başkenti New Taipei’de bulunan, Tayvanlı bir çok uluslu akıllı telefon ve tablet üreticisidir. 1997 yılında, cihaz tasarımcısı ve cihaz üreticisi olarak kurulan HTC faaliyetlerine mobil iletişim operatörlerine özel Windows Mobile işletim sistemli ve Brew MP tabanlı dokunmatik ekranlı telefonlar, PDA ve cep telefonları üreterek başladı. Başlangıçta ağırlıklı olarak Windows Mobile bazlı akıllı telefonların üretimini gerçekleştiren HTC, 2009 yılında odağına Android, 2010’da da Windows Phone tabanlı cihazları da aldı. 2011 itibariyle, akıllı telefonlarını kendi markası altında piyasaya süren ve pazarlayan HTC, Interbrand’ın En Büyük Global Markalar 2011 raporunda 98. sırada yer aldı. Nisan 2015’te yayımlanan bir rapora göre, şirketin pazar payı, HTC One M8 ve Desire serilerinin güçlü satışlarından ötürü yüzde 7,2’ olarak belirtildi.


HTC, Android mobil cihaz platformunun geliştirilmesine odaklanan akıllı telefon üreticileri ve mobil şebeke operatörlerinden oluşan Open Handset Alliance’ın kurucu üyesidir. Ayrıca, HTC Dream ismiyle pazarda Android mobil cihaz platformunu kullanan ilk telefonu üreticisidir. Bu telefon T-Mobile tarafından birçok ülkede T-Mobile G1 veya Era G1 ismiyle satışa sunulmuştur.