İllegal yöntemlerle elde edilen iPhone modellerinde bilinen en az kaynaklardan birisi telefonun kilitlenmesinden ibarettir. Telefon modellerinin belli bir yöntemlerle elde edilmiş olmasına çok fazla müsade etmeyen iPhone yazılımsal işlemler doğrultusunda telefonun kilitlenmesine imkan sağlayabilmektedir. Lisanslı olmayan telefon sahipleri ilgili telefonları kullanamaz hale getirebilecek. Apple bu konuda oldukça katı çalışmalar yapıyor.

Bilindiği üzere iPhone modelleri bozulduğu takdirde eğer garanti kapsamında değilse ciddi miktarda ücretler karşılığında resmi Apple servislerinde tamir edilmekte. Bu tip durumlarda ise kullanıcılar, lisanslı olmayan Apple iPhone tamircilerine veya telefonculara başvuruyor. Bu haberimiz ise işte tam bu yolu seçenleri yakından ilgilendiriyor

The Guardian tarafından yayınlanan habere göre son iOS güncellemesi sonrasında, resmi Apple servisi tarafından tamir edilmeyen iPhone 6'lar Error 53 adı verilen bir hatayla karşılaşıp çalışmaz hale geliyor. Özellikle Touch ID gömülü olan home butonu tamirlerinin ardından Error 53 kodu ile telefonlar "brick" hale geliyor ve kullanılamaz oluyor. 

Apple'ın bu hamlesindeki en büyük sebebin ise Touch ID'nin 3. şahıslar tarafından tamir edilip bir şekilde kötü amaçlı kullanımlara açık duruma gelmemesi olduğu açıklanıyor.