İngiliz kökenli reklam firması DBLG ve animasyon stüdyosu Animade biraraya gelip ilginç bir projeye imza atmışlar. İnsan derisini bir çizim ortamı gibi kullanan proje ile benzerini göremeyeceğiniz bir kısa animasyon yaratılmış. ‘Hey Pressto' ismindeki bu animasyonun yaratılmasında, üç boyutlu yazıcıda üretilen derinlikli etiketler kullanılmış.

Animade firması minik animasyon serileri için çizimler yapmış ve animasyonu oluşturacak ardarda kareleri tasarlamış. Bu kareler DBLG'ye aktarılmış ve her bir kare üç boyutlu yazıcı ile parça parça plastik yüzeylere basılmış.

Bu baskıların belli bir derinliği var ve insan derisine bastırıldıklarında normal şekilde iz bırakıyorlar. Oluşan iz kamera ile çekiliyor ve derinin normal haline dönmesi için 40 dakika bekleniyor. Ondan sonra da bir sonraki karenin plastiği, deride aynı noktaya bastırılıyor.

Bu şekilde tüm kareler deride oluşturulup kaydedilmiş. Tüm kareler arka arkaya oynayacak şekilde kurgulanmış ve ortaya videoda görünen ilginç animasyon çıkmış.