Facebook'un alt markalarından biri olan Instagram, geçtiğimiz günlerde duyurduğu arşiv indirme özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. Bu yeni özellik sayesinde platformun üyeleri daha önce yükledikleri tüm görüntüleri indirebilecek. Uzun yıllardır Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda olan bu özellik nihayet Instagram'a da gelmiş oldu.

Yeni özelliğin bütün verileri indirmesi (dosyaların sayısına bağlı olarak) birkaç saat sürebiliyor. Bu yeni özellik şimdilik sadece web arayüzünden kullanılabiliyor ve mobil sürümde böyle bir özellik bulunmuyor.

Instagram'da arşiv indirme özelliğini kullanmak için web arayüzünde Ayarlar simgesine tıklamak ve ardından açılan menüde Gizlilik ve Güvenlik sekmesine tıklamak gerekiyor. Gizlilik ve Güvenlik menüsünde bulunan Veri İndirme bölümünden bütün verilerinizi alabiliyorsunuz. Bu menüye gelindiğinde karşınıza aşağıdaki uyarı geliyor ve bu işlemin 48 saat sürebileceği belirtiliyor:

Instagram'da Paylaştıklarının Bir Kopyasını Al

Fotoğraflarını, yorumlarını, profil bilgilerini ve daha fazlasını içeren bir dosyanın bağlantısını sana e-postayla göndereceğiz. Aynı anda hesabından gönderilen tek bir istek üzerinde çalışabiliriz ve bu verileri toplayıp sana göndermemiz 48 saati bulabilir.

Sayfada Instagram için kullandığınız e-posta adresi görüntüleniyor ve İleri tuşuna bastığınızda ise sizden Instagram Şifreniz isteniyor. Şifrenizi de girdikten sonra arşiv süreciniz başlıyor ve bu işlem bittikten sonra e-posta adresinize arşivinizi indirebileceğiniz link gönderiliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüm arşivin gönderilmesi 48 saati bulabiliyor.

Facebook'ta da benzeri olan bu uygulamanın Instagram'a da gelmesi olumlu bir adım olmuş. Zira günümüzde kullanıcılar farklı cihazlar kullanarak ürettikleri fotoğraf ve video paylaşıyor. Instagram'a yüklenen bu içeriklerin istenen zamanda tekrar geri alınabiliyor olması önemli bir özellik. Umarız siz de bu özelliği beğenirsiniz.