Bir süredir, kullanıcılarına daha işlevsel bir uygulama deneyimi sunma adına çalışmalarda bulunduğunu açıklayan Instagram, fotoğrafların çekim yerlerini bildiren harita özelliğini kaldıracağını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda yeni logosu ile kullanıcıların karşısına çıkan Instagram, daha sonra "zoom" özelliğini de uygulamaya geçirmişti. Bu özelliği ile kullanıcılardan olumlu yorumlar alan firma, uygulama bünyesinde nispeten tercih edilmeyen harita özelliğini kaldırmaya karar verdi. Yani Instagram'ın harita özelliğini uygulama bünyesinden kaldırması, kullanıcıların yeterince rağbet etmemesi ile bağlantılı.

Kaldırılan özelliğin ardından kullanıcı tercihlerini dikkate alarak farklı çözümler getireceklerini kaydeden İnstagram yönetimi; geçtiğimiz süreçte Snapchat uygulaması ile özdeşleşen 'Hikayeler' özelliğini de uygulamaya uyarlamıştı.

Instagram'ın kaldırılan harita özelliği yalnızca kullanıcının arkadaşları ile sınırlı olacak. Kullanıcı kendi fotoğraf paylaşım haritasını görüntüleyebilirken, arkadaşlarının paylaşım haritalarını göremeyecek.