Gönderileri yeni bir akış düzeni içerisinde sunmanın planlarını yapan Instagram, bir süredir reklam verenler için devreye soktuğu 60 saniyelik video izleme özelliğini tüm kullanıcıların hizmetine sundu. Mevcut durumda kullanıcıların en fazla 15 saniyeye kadar izleyebildiği videoların izlenme süresinin önemli ölçüde artırılması kullanıcıları bir hayli memnun eden bir gelişme olacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre on altı ay içerisinde video izlenme oranı %40 oranında artış gösterdi. Söz konusu oranın büyüklüğü uygulama içerisinde video içeriklerin ne denli önemli olduğunu gösteriyor.

Eğer Instagram’a sık sık video ekleyen bir kullanıcıysanız, bundan sonraki süreçte daha uzun hikayeler oluşturarak takipçilerinizle paylaşabileceksiniz. Instagram’da video izlenme süresini 1 dakikaya çıkaran güncelleme Android ve iOS platformları için devreye girdi.

Shiftdelete'in haberine göre kademeli olarak dağıtımı sağlanan güncellemenin kısa süre içerisinde tüm kullanıcılarla buluşacağını söyleyebiliriz. Yeni güncelleme ayrıca iOS kullanıcılarının birden fazla videoyu birleştirmesini sağlayan çoklu video birleştirme özelliğini devreye sokuyor.