Snapchat'in senaryolu yayınlara yer vermeye yönelik girişimi beklenen ilgiyi görmese de, Instagram aynı konsepte bir şans daha vermek istiyor. Platform bu bağlamda Anthony Wilcox tarafından yönetilen Shield 5 adlı ilk orijinal video dizisini yayınlamaya hazırlanıyor.

Dizide, aynı zamanda korumalık görevi yapan ve kendisine bir elmas soygununa karıştığı gerekçesiyle komplo kurulan kaçak bir sürücünün öyküsü anlatılıyor. Instagram'ın sunduğu 15 saniyelik video formatı yüzünden diziyi bir defada izleyemeyeceğiniz malum. İlk bölümü 2 Şubat'ta yayınlanan dizi bütün bir aya yayılacak biçimde 28 bölümden oluşacak. Toplamda 7 dakikalık bir uzunluğa sahip olacak olan dizinin sıradışı bir sürükleyiciliği olacağını tahmin etmek zor değil.

Instagram'ın böyle bir teşebbüs için neden açıkça risk aldığını tam olarak bilemiyoruz. Fakat, elde ettiği gelirler açısından reklamlara bağımlı olan Instagram bir şekilde kullanıcılarını platforma daha çok bağlamanın yollarını arıyor. Orijinal bir hikayenin de kullanıcıları çekmenin en etkili yollardan biri olduğu kesin.