İOS işletim sisteminin en güncel sürümü İOS 8 kullanıcılara yeni özellikler sunuyor. İOS 8.1.3 güncellemesi ile beraber daha başarılı tasarım kullanıcıların cihazlarında yüklü olarak kullanıcılara sunuluyor.

Apple kendi uygulamaları olan Numbers, Pages ve Keynote’u güncelledi. Aralık ayı ortalarında Apple’ın iOS 8.1.3 üstünde çalıştığı ortaya çıktı. MacRumors sitesi web kayıtlarında da 8.1.3’le çalışan cihazlar tespit edildi. Ancak araya giren tatille birlikte beklenen 8.1.3 güncellemesi de yattı.

İphone kullanıcılarına müjde.ios’a yeni güncelleme geliyor. Apple kendi işletim sistemleri olan İOS için 8.1.3 güncellemesini getirdi. Apple dün akşam kendi uygulamaları olan Numbers, Pages ve Keynote’u güncelledi.

Güncellemelerin boyutları da 230 ile 439 MB arasında değişiyor. İnternetteki yorumlar Apple’ın kendi uygulamalarını güncellemesinin yeni iOS sürümüne hazırlık olduğu yönünde. Hatta iOS 8.1.3’ün bir ihtimalle önümüzdeki hafta yayınlanabileceği tahmin ediliyor.

[Farklı bir senaryoya göre iOS 8.2 Apple Watch odaklı bir güncelleme. Büyük bir sürüm olacağı belirtiliyor. Apple Watch’un çıkması mart ayı sonunu bulacak gibi duruyor. Belki iOS 8.2 mart ayında yayınlanabilir. Apple olur da 8.1.3’ü yakın zamanda yayınlarsa arkasından ön hazırlık için ara bir sürüm daha çıkartabilir.]

Peki iOS 8.2 ne durumda? 8.2 beta 3 sürümü aralık sonlarına doğru geliştiriciler için yayınlanmıştı. Forumları biraz karıştırırsak bazı kişiler 8.1.3’ün 8.2 için ön hazırlık olduğu ileri sürüyor. Buna göre en başta 8.1.3 çıkacak ve daha sonra 8.2 gelecek.

Farklı bir senaryoya göre iOS 8.2 Apple Watch odaklı bir güncelleme. Büyük bir sürüm olacağı belirtiliyor. Apple Watch’un çıkması mart ayı sonunu bulacak gibi duruyor. Belki iOS 8.2 mart ayında yayınlanabilir.Apple yeni sürümü biran önce yayınlarsa arkasından bir ara sürüm güncellemesi daha bekleniyor.