Yeni seneye gireli 9 gün oldu ve uygulamalar da tatilden sonrasında güncellemeleri almaya başladı. Apple bir gün evvel akşam kendi uygulamaları olan Numbers, Pages ve Keynote’u güncelledi. Güncellemelerin boyutları da 230 ile 439 MB içinde değişiyor. Asıl enteresan nokta ise burası. İnternetteki yorumlar Apple’ın kendi uygulamalarını güncellemesinin yeni iOS sürümüne hazırlık bulunduğu yönünde. Hatta iOS 8.1.3’ün bir ihtimalle önümüzdeki hafta yayınlanabileceği tahmin ediliyor.

Peki iOS 8.2 ne durumda? 8.2 beta 3 sürümü aralık sonlarına doğru geliştiriciler için yayınlanmıştı. Forumları birazcık karıştırırsak kimi insanlar 8.1.3’ün 8.2 için ön hazırlık bulunduğu ileri sürüyor. Buna nazaran en başta 8.1.3 çıkacak ve daha sonrasında 8.2 gelecek.

Elde ayrıcalıklı bir senaryo daha var. iOS 8.2 Apple Watch odaklı bir güncelleme. Büyük bir sürüm olacağı belirtiliyor. Apple Watch’un çıkması mart ayı sonunu bulacak benzeri duruyor. Belki iOS 8.2 mart ayında yayınlanabilir. Apple olur da 8.1.3’ü yakın vakitte yayınlarsa arkasından ön hazırlık için fasıla bir sürüm daha çıkartabilir. Sonuç şekilde bu söylenenler birer yorumdan ve olasılıktan ibaret.