Apple'ın ürettiği akıllı cihazlarında çalışan yeni işletim sistemi iOS 8, piyasa sürüldüğü günden bu yana bazı kullanıcıların tepkisini çekmişti. 

İddialara göre, ABD merkezli şirket, iOS 8 hakkında gelen şikayetlerin ardından düğmeye bastı ve işletim sisteminde bulunan hataları tamir etmek üzere güncellenmiş bir sürüm geliştirmek için şimdiden harekete geçti.

‘Mac rumors' isimli teknoloji sitesi, adını açıklmadığı Apple'a yakın bir kaynaktan aldığı bu bilgiyi okurlarıyla paylaştı. Ortaya atılan iddiaların ardından Apple'dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

iOS 8'de kullanıcıların tepkisini çeken hataların düzeltilmesi için piyasaya sürüleceği iddia edilen güncellenmiş sürümün ne zaman Apple kullanıcılarının hizmetine sunulacağı şu an için bilinmiyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü piyasaya sürülen iOS 8 hakkındaki eleştirilerini sosyal medya platformlarında dile getiren bazı kullanıcılar, işletim sistemindeki bir kusur yüzünden arkadaşlarına yanlışlıkla kendi fotoğraflarını gönderdiklerini öne sürüyorlar.

Yeni işletim sistemi ile çalışan iPhone'larda 3G özelliğinin devre dışı bırakılamaması ise, tepki çeken başka bir özellik olarak dikkat çekiyor.

iPhone'un 16 GB'lık modeline sahip olan kullanıcılar, iOS 8 ‘in telefon hafızasının yüzde 25'inden fazla bir yer kaplamasını pek beğenmişe benzemiyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından yapılan açıklamada iOS 8'in Apple kullanıcılarının yüzde 46'sı tarafından akıllı cihazlarına yüklendiğini duyuruldu. Bu oran iOS 7'de yüzde 90 civarındaydı.