Yapılan araştırmalar sonucunda Apple'ın ünlü işletim sistemi iOS 8 sürümünün, Google'ın işletim sistemi Android Lollipop'a göre daha sorunlu olduğu ortaya çıktı.

Google’ın mobil işletim sistemi Android ile Apple’ın iOS işletim sistemi arasındaki rekabet hızla devam ediyor. Farklı alanlarda birbirleri ile sürekli olarak savaşan iki işletim sisteminin farklı tarafları, değişik konular altında gövde gösterileri yapmaya devam ediyor.

Android’in Lollipop sürümü ile Material Design’a geçiş yapması iOS’a karşı sıkı bir hamleyken, iOS 8 ise güvenlik yönünden kendisini geliştirerek Android’e karşı üstünlük kurmaya çalışıyor.

Ancak Critterism’in yayınladığı habere göre, Android 5.0 Lollipop sürümü, iOS 8 işletim sistemine göre daha az kilitlenme sorunu yaşatıyor.

Yayınlanan rapor Android Lollipop çökme oranlarının %2 olduğunu gösterirken, Apple’ın iOS işletim sisteminin oranlarının %2.2 olduğunu gösteriyor.

%0.02’lik bir fark ilk bakışta küçük gibi gözükse dahi teknoloji tutkunları ve otoriteleri tarafından önemli bir değere sahip olarak algılanıyor.