1. El fenerinin ışık seviyesini ayarlamak mümkün. iOS 10, kullanıcılara üç seçenek sunuyor. iPhone 6s ve üstü modellere sahip kullanıcılar 3D touch özelliğini kullanarak bu özelliğe ulaşabiliyor. 

  • Parlak ışık
  • Normal ışık
  • Az ışık

2. iOS ile birlikte Apple, Snapchat'e rakip olacak özellikleri iMessagge mesajlaşma uygulamasna getirdi. Mesajlaşma uygulamasının artık kendine özel bir uygulama mağazası da bulunuyor. Whatsapp gibi muadilleri gönderilen fotoğrafların boyutlarını düşürürken, iMessagge'da tam boyutlarda fotoğraf göndermek mümkün. Ancak data kullanımınızı düşünerek Apple, bu özellikte iki farklı seçenek sunuyor. İsterseniz fotoğrafları düşük boyutlarda gönderebiliyorsunuz. 

3. Live fotolara düzenleme geliyor.

iOS 9'da live fotoları düzenleyemiyordunuz. iOS 10'un gizli ama önemli özelliklerinden biri de artık live fotoların düzenlenebilcek olması. 

4. Safari'de açık pencereleri kapatmak uzun zaman alıyordu. Android telefonlardaki gibi hepsini tek seferde kapatmak da mümkün değildi. iOS10'da Safari'yi açtığınızda en sağda yer alan üstüste iki pencere gibi görünen ikona basılı tuttuğunuzda tüm pencereleri kapatabiliyorsunuz. 

5. Fotoğrafların üstüne bir şeyler karalamak mümkün.