Samasung yeni nesil tabletlerinde telefon yardımıyla görüşme yapılabilmesine olanak sağlamıştı. Bu özellik ile 3G desteği olmayan bir tabletten görüşme yapmak oldukça güzel ve bir o kadarda hayatı kolaylaştıran bir özellik olmuştu. 

iOS 8 ile birlikte Apple iPad ve iPhone arasında da etkileşim kurularak (Wi-Fi üzerinden) bu özelliğin kullanılması mümkün hale getirildi.

1411377879_make-calls-ipad.jpg

iOS 8 ve yeni nesil MAC işletim sistmei OS X Yosemite ile MAC bilgisayarların iPhone yardımıyla FaceTime üzerinden sesli görüşme yapabilmesinin önü geçtiğimiz Haziran ayında açılmıştı. Aynı özelliğin hemen hemen hiç değiştirilmeden iOS 8 ekosistemine geldiğini görmketyiz.

Peki iPhone'u kullanarak iPad üzerinden sesli görüşmeyi nasıl mı yapacaksınız? Aşağıdaki yönergeleri takip ederek tabletinizden görüşme yapmaya başlayabilirsiniz.

1411377901_receive-phone-calls-ipad.jpg

  • Öncelikle iPhone, iPad yada MAC PC, bunların hepsini aynı Wi-Fi bağantı noktasına eşitliyoruz. Tüm cihazlarda aynı iCloud hesabının kurulu olması ise öncelikli kuralımız.
  • Ayarlar kısmında iCloud hesabında bağlı olan cihazları görüyor ve hepsinin aynı ağa bağlı olduğuna emin oluyoruz.
  • Ayarlar sekmesine geri dönerek Faceime sekmesine tıklıyoruz. Bu noktada iPhone  ve iPAd'te "Hücresel Çağrılar" seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
  • Bu ayarları yaptıktan sonra Ayarlar Wi-Fi seçeneğinden telefon ve iPad'in bağlı olduğunda tekrar bir göz atın. 
  • Bağlantı tamamsa artık iPad'ten sesli görüşme yapabilirsiniz. Aşağıdaki video da sesli görüşmenin nasıl yapıldığını izleyebilrisiniz