iPhone 6, işlem gücü ve pil alanında yaptığı önemli geliştirmelerle ve elbette müthiş tasarımıyla 2014'ün en iyi telefonlarından bir tanesiydi. Telefon hala en iyiler arasında, artık şimdi bir de daha yeni, birçok yönden daha iyi iPhone 6S'imiz var.

Ancak bu telefonun adı iPhone 7 değil, iPhone 6S - bu yüzden yeniliklerin ne kadar önemli olduğunu, iPhone 6'dan 6S'e geçmeye değip değmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz. Seçimi sonunda siz yapacaksınız, ancak size yardımcı olmak için iki telefonun özelliklerini karşılaştırdık.

Tasarım

iPhone 6'da kalırsanız, kaybedeceğiniz bir şey olmayacak. iPhone 6S'in kötü göründüğünü söylemiyoruz - aksine müthiş görünüyor, ancak iPhone 6'yla neredeyse aynı görünüyor. İki cihaz da metal, tek parçadan oluşan gövdeye sahip. Ancak ölçülerde küçük bir farklılık var. iPhone 6S, 138.3 x 67.1 x 7.1mm ölçülerindeyken iPhone 6, 138.1 x 67 x 6.9mm ile biraz daha ince.

iPhone 6S, 143 gram'la 129 gramlık iPhone 6'dan biraz daha ağır. Bunun yanında iPhone 6S'te kullanılan 7000 serisi alüminyum alaşım, onu bükülmelere karşı daha dayanıklı bir telefon haline getiriyor.

Her iki cihazın da space grey ve silver renk seçenekleri bulunuyor, ancak iPhone 6S'in gold ve rose gold seçenekleri de var.

Ekran

iPhone 6 ve iPhone 6S'in her ikisi de 4,7 inç'lik, 1334 x 750 piksel çözünürlüklü ekranlara sahipler. Bununla birlikte Apple, iPhone 6S'te sektörün en güçlü camını kullandığını söylüyor. Bir başka önemli geliştirme, 3D Touch teknolojisi. 3D Touch sayesinde ekrana dokunma şiddetiniz algılanıyor ve buna göre farklı işlevler sunuluyor.

3D Touch özelliklerine ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, iPhone 6S'e geçiş için önemli nedenlerden birinin üzerini çizdiniz demektir. (Chip)