Teknoloji dünyasının devi Apple, ABD'nin San Franciso şehrinde yeni ürünü iPhone 7'nin tanıtımında adeta gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Sektördeki en büyük rakibi Samsung'un, Galaxy Note 7'nin bataryasındaki sorunlarıyla uğraştığı dönemde iPhone 7'yi tanıtacak olan Apple tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Hatta şirket, daha öncediği yapmadığı bir şeyi yaparak Apple'ın resmi sitesinde henüz tanıtılmamış iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı listeledi.

Resmi olarak basın toplantısı yarın düzenlenecek olan Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri, Türkiye saati ile akşam saat 20:00'da tanıtılacak.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

Kamera

iPhone'ların kamera alanında her zaman iyi olduğunu, birçok kullanıcıya kameralarını bırakıp iPhone aldırdığını biliyoruz. Ancak iyi bir kamera, artık ortalama bir telefonda bile var. Dolayısıyla, Apple'ın kamera işini bir seviye yukarıya taşıyacağını söyleyen sızıntılar doğru olabilir. Dahası iPhone 7 Plus'ın 12MP'lik iki sensör kullanacağı ve fotoğraftaki odak noktasını fotoğrafı çektikten sonra değiştirmeye izin vereceği söyleniyor. Tüm bunların gerçeğe dönüşme olasılığı bizce hiç de düşük değil.

Kulaklık girişi

Kulaklık girişinin yerini stereo hoparlörler alıyor. Bu değişiklik birçok iPhone tutkununu kızdırabilir, ancak böyle bir değişikliği de ancak Apple gibi bir firmadan bekleyebiliyoruz.

Suda dayanıklılık

İddialar, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin tıpkı Sony ve Samsung markalarında olduğu gibi suya dayanıklı olacağını gösteriyor. iPhone 6s modelinin donanımında özel bir kaplama malzemesi kullanan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin suya dayanıklılığını artırmıştı .Yeni modelde tam anlamıyla bir dayanıklılık bekleniyor. IP sertifikasıyla bu dayanıklılığın belgelendirilmesi de beklentiler arasında.