Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 7'de 3.5mm kulaklık girişine yer vermeyeceği bir süredir konuşuluyordu. Bu durumda iPhone 7'nin ya lightning çıkışı olan bir kulaklıkla ya da kablosuz bluetooth kulaklıkla geleceği söyleniyordu.

Bir süredir paylaşılan sızıntıların yanı sıra Apple kanadından bu duruma ilişkin resmi bir şey paylaşılmamıştı. En son ortaya çıkan dedikodular ise Apple'ın kablosuz kulaklığının AirPod adını alacağı yönündeydi. Geçtiğimiz günlerde Apple, Amerika Birleşik Devletleri'nde AirPod ismini tescilledi. Böyelikle iPhone 7'nin kablosuz AirPod kulaklıkla geleceğinin ilk sinyalleri resmi olarak verilmiş oldu.

Daha önce Apple'ın lightning kablosuyla cihaza bağlanan kulaklığına dair bazı bilgiler sızdırılmıştı. Apple'ın şimdi de kablosuz kulaklığının ortaya çıkması akıllarda soru işareti yarattı. Bu durumda iPhone 7'nin kutu içeriğinde lightning çıkışlı kulaklık olacağını ancak hem kabloyla telefonu şarj edip hem de kulaklık kullanmak isteyen kullanıcıların ayrı kablosuz Apple AirPod ya da farklı bir kablosuz kulaklık alması gerekeceği tahmin ediliyor...