Henüz tanıtılmayan iPhone 7 hakkında bilmediğimiz çok şey kalmadı; bu yüzden ilgi şimdiden bir sonraki iPhone'a yönelmeye başladı. Yeni bir dedikodu, önümüzdeki senenin iPhone'unun (iPhone 8 veya iPhone 7S) home düğmesini kaldıracağını söylüyor.

Bu iddiayı daha önce de duyduk ancak Bloomberg, "konuyla ilgili kişileri" kaynak göstererek aynı iddiaları tekrar ortaya attı. Site, yapılan değişikliklerin ekran odaklı olduğunu ve parmağın ultrasonik frekansla algılanabileceğini söylemenin dışında detaya girmiyor. Parmak izi algılayıcısının ekrana dahil edilebileceğine dair iddialara eskiden de rastlamıştık; bu yeni iddiayla birlikte eski söylentiler tekrar canlanmış oldu.

Home düğmesinin tamamen kaldırılması, ekran boyutunun büyümesine, alt taraftaki çerçevenin ise küçülmesine yardımcı olabilir. Böyle bir değişikliğin köklü bir değişiklik olacağı kesin; ancak iPhone 7'den büyük değişiklikler beklenmediğini hesaba katarak, Apple'ın iPhone'un 10. yıldönümü için bu tür cesur bir hamle yapabileceğini düşünüyoruz.