Apple ne gibi değişiklik yapmaya hazırlanıyor?

170120151152510640068.jpg

Cupertino merkezli şirket patentlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Fakat son patent bir hayli dikkat çekici. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni Apple patentine göre Home tuşu joystick'e dönebilecek.

Çok fonksiyonlu giriş cihazı olarak başlıklı patentte oyunları oynamak için yaylı Home tuşundan bahsediliyor. Home tuşu joystick modunda 360 derece hareket edecek. Oyunlarda her türlü D-pad hizmetini verecek. Tuşa bir kere daha basıldığında (Geriye itildiğinde) orijinal haline geri dönecek.

Patent açıklamasında Touch ID konusunda herhangi bir açıklama yok. Bu yüzden dokunmatik kimliğin nasıl kullanılacağı belirsiz. Fakat burada önemli bir sorun var. Apple joystick modunda home tuşunun geniş kullanımından kaynaklı potansiyel aşınma ve yıpranma problemiyle karşılaşabilir. Diğer yandan iPhone'da oyun oynamak için 3. parti üreticilerin aksesuarları ve Apple'a olan destekleri var. joystick özellikli home tuşu bu desteği olumsuz yönde etkileyebilir.

Sonuç olarak bunun bir patent olduğunu unutmamak gerekli. Evet, patentler potansiyel yeni cihazları ve özelliklerini öğrenmek için sağlam kaynaklar. Ancak Apple patentlerde kendisini korumak ve patent portföyünü arttırmak amacıyla da birçok şey için patent alabiliyor.