Google'nin daha öncesinde üretmiş olduğu oldukça enteresan teknolojiler arasında yer alan fiziksel web ile bir çok işlemlerin yapılabilmesi tamamen mümkün. Bu sebeple çok daha iyi sonuç almaya başlayan Google bu seferde Android için özel bir çalışmalara başladı.

Google, Bluetooth LE beacon'larında kullanmaya yönelik Eddystone standardını geçen sene ortaya çıkarmıştı. Bu sayede Bluetooth noktaları, telefonunuza veya akıllı cihazlarınıza bilgi gönderebiliyordu. Google'ın "fiziksel web" dediği bu sistem, bir süredir iPhone'da test edilmekteydi. Şimdi ise sistemi Android'de test etmek mümkün hale geliyor.

Fiziksel web'le ilgili birçok terime rastlasanız da, sistemin nasıl çalıştığını anlamak zor değil. Sistemde "beacon" adındaki fiziksel cihazlar, gerçek dünyada belirli noktalarda bulunuyorlar ve siz, bu cihazların yanından geçtiğinizde telefonunuz, cihazdan bir miktar bilgi alıyor (örneğin bir web sayfası). Bu gerçekleştiğinde telefonunuzda bir uyarı görüyorsunuz.

Sistemin kullanıldığı yerler henüz çok kısıtlı. Bazı eğitim kurumları, programlarını veya duyurularını öğrencileriyle paylaşmak için sistemden faydalanmaya başlamış durumda. Sistem, CES 2016'da ziyaretçilere yardımcı olmak için de kullanılmıştı

Sistemden bugüne kadar sadece iPhone'da Chrome kullananlar faydalanabiliyordu. Ancak yakın zamanda Android kullanıcıları da Chrome 49 yoluyla işlevden faydalanabilecek. Kullanıcı bir beacon'ın yanından ilk geçtiğinde sistemi kullanmayı isteyip istemediğine dair bir uyarı alacak. Beacon'ın yanından sonraki geçişlerinizde sadece sessiz uyarılar alacaksınız.

Ancak bugün yolda dolaşırken bir beacon'a rastlama olasılığınız oldukça düşük. Bunun yanında sistem henüz ilk aşamalarında olduğundan birçok alanda geliştirilmesi gerekiyor.