Dünyanın En Çok Satan Telefonu Hangisi?

Üretimi gerçekleştiğinden bu yana deli gibi satan telefonlar arasında en fazla satış rakamına sahip olan telefon hangisi hiç merak ettiniz mi? İşte cevabı burada.

Bildiğiniz gibi günümüzde akıllanan cep telefonları çok uzun vadede olmasa da son yılların en çok kullanılan teknolojik ürünü olarak dikkat çekiyor. 7'den 77'ye herkesin elinde bulunan bu cihazlar arasında "Benim telefonun seninikini döver" gibi bir tartışma konusu da çıkardı. Özellikle Apple ve Samsung arasında yaşanan çekişme kullanıcılara da etki etmekte bir telefon fanatizmi ortaya çıktı. Ama herkesin de unuttuğu bir şey var. O da Nokia!

Şu anda bir ürününü maalesef göremesek de 90'larda ve 2000'lerin başlarında tek ve en iyi marka olarak gösterilen Nokia hem batarya performansı hem de sağlamlık olarak efsane telefonlar çıkarmıştı. 3310, 1100 gibi efsanelerin yanı sıra N-Gage gibi oyun tutkunlarına da bir kıyak geçen firma akıllı telefon piyasasında tutunamayınca mobil tarafını Microsoft'a satmış ve Lumia serisini bu firmaya devrederek içimizde derin yaralar açmıştı. 2016'da geri dönecek olan firmayı merakla bekliyoruz.

Peki ya telefonlar konusunda en büyük başarıyı yakalayarak gelmiş geçmiş en fazla satış rakamına sahip olan telefon sizce hangisi? iPhone 6 mı? Ya da bir devrim niteliğindeki ilk iPhone mu? Peki ya Samsung tarafından bir cihaz olabilir mi? Ya da Sony gibi farklı firmalardan mı geliyor? Tabiki de hayır. Yukarıdan da kısaca bahsederek zemin hazırladığımız Nokia bu rekoru yıllar geçmesine rağmen elinde tutuyor.

92d0367eadc8c35cdc7bde9f7e4a980310048688.jpeg

iPhone 6 ilk 3 ay içinde 72 Milyon'a varan satış rakamı elde etse de Nokia'nın efsanesi 1100'ın eline su dökemedi. Şimdilik kimse de dökebileceğe benzemiyor. Çıktığı andan itibaren yaklaşık 5 yıl içinde 250 Milyon'dan fazla satış rakamıyla geçilmesi imkansız bir rakama ulaşan Nokia 1100, tarihler 2005 yılına geldiğinde ise Nijerya'da 1 Milyarıncı 1100 satıldı! Evet, 1 Milyarıncı!

İlk çıktığında 100 Dolar gibi oldukça uygun fiyata çıkan ve birçok özelliği barındıran telefon 36 monofonik ses, 50 mesaj kapasitesi, toza karşı dayanıklı yapısı 50 kişilik rehber kapasitesi, 400 saatlik bekleme süresi ve günlerce sürebilen ağır kullanımdaki batarya süresi ile göz dolduran bir cihazdı. Şimdiki cihazlar ise sistediği kadar iyi olsun onun yerini dolduramayacak!