Samsung amiral gemilerini tanıtmaya devam ediyor. Geçen yıl Note 3 herkesi kendine hayran bırakmıştı. Bu yıl ise Samsung dev bir adım atarak, Note 4 serisini piyasaya sürdü. Tasarımı ve modern şıklığa sahip görünüşüyle yine kendine hayran bırakıyor. İnsanlar yeni modeli gördükten sonra, akıllarına bazı sorular geliyor. Note 3 ve Note 4 arasındaki farkları merak etmeye başlayanlar, araştırma içine giriyor. Sizler için iyi bir araştırma yaptık ve arasındaki önemli detayları ortaya çıkardık.

1- Dört çekirdekli işlemcisi bulunan Note 4, Snapdragon 2.7 GHz’lik 805 modelini kullanıyor. Note 3’e göre bakarsak, işletim özelliği açısından bir hayli fırlamış gibi. Çünkü Note 3 Snapdragon 2.3 GHz’lik 800 işlemciyi kullanıyor.
                    
2- Ekran boyutuna baktığımız zaman, iki telefonunda ekran boyutları aynı. Ancak burada ortaya çıkan fark “ Çözünürlük” oluyor. Amoled 5.7 İnç ekran boyutlarının dışında, Note 3 modelinde 1800x1920 çözünürlük bulunurken, yeni model Note 4’de ise “ 1440x2560 “ çözünürlük kalitesi karşımıza çıkıyor. Yeni modelde ekran 515 pipi ppi piksel yoğunluğuna sahip. Note 3’de ise 36 ppi olduğu görülüyor.

3- RAM farkına baktığımız zaman, iki telefonunda 3GB RAM olarak çalıştığı anlaşılıyor.

4- Kamera özellikleri yeni modelde gerçekten şaşırtıyor. Ana kamera “16 MP” iken, diğer modelde 13 MP’di. Kamera farkının çözünürlükle beraber harika fotoğrafları yakalaması daha mümkün olmuş durumda

5- Selfie çılgınlığını hesaba katan yeni modelde, ön kamera 3.7 olarak ayarlanmış ve geniş selfie çekme özelliği yüklenmiş. Diğer modelde ise 2.1 olarak fark ortaya çıkıyor.

6- Batarya konusunda kullanıcılar çok fazla fark bekliyordu ama yeni modelde 3220 Mah pil kapasitesi göze çarpıyor. Eski modelde 3200 Mah olması, kullanıcıları bu konuda üzmüşe benziyor.

7- Yeni  modelde Android “ 4.4.4” versiyonu yüklenmiştir. Eski modelde ise “4.4.2” versiyonu kullanılmıştı

Note 3 ve Note 4 arasındaki farklar bu şekilde değişiklik gösteriyor. Telefonu alacaklar, bu farkları iyi değerlendirip, sonrasında karar vermeleri sağlıklı olur. Note 4 elbette eski modele göre daha çok yenilenmiş durumda. Yeni uygulamalar, çok daha yeni versiyonlar gibi özellikleri bu modelde bulacaksınız.

Uyarı: Yayınlanan haberin tüm hakları Haber3.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi bu haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.