Tayvanlı şirket akıllı saatinde neler sunacak? Ünlü sızdırıcıdan detaylar geldi.

HTC tarafından yayınlanan bir videoda olası akıllı saatin gözüktüğü iddia edilmişti. Ama sonradan HTC bu durumu yalanladı. Birçok kişi Tayvanlı üreticiden müjdeli haberi beklerken, ne yazık ki üzücü durum gerçekleşti. Akıllı saat bir süreliğine rafa kaldırıldı diyebiliriz, en azından gözüken durum bu şekilde. Buz dağının görülmeyen yüzü var ki, teknoloji şirketlerinin belası olan (Özellikle HTC'nin) Upleaks, Petra kod adlı akıllı saat hakkında bazı detaylar paylaştı.

Upleaks'in yazdıklarına göre cihazda Android Wear yerine HTC'nin kendi işletim sistemi olan RTOS var. Fakat iOS (iOS 7-8) ve Android (4.4 ve sonrası) destekleniyor. HTC'nin kendi işletim sistemini kullanması 1 yıl öncesine göre garip geliyor olabilir. Fakat şirket son dönemlerde farklı strateji izlemeye başladı. Bu yüzden Android Wear kullanılmamış olabilir.

Cihaz görünüşe göre sadece 23 g (Küçük, orta ve büyük varyantları olacak) ve 1.8 inç'lik 32x160 çözünürlüğünde PMOLED ekrana (Esnek) sahip. Çipseti ST Micro STM32L151. IP57 sertifikası olan cihaz suya ve toza dayanıklı. İlginç olansa pil ömrü. Çünkü Upleaks'in verdiği bilgilerde pil ömrü 3 günden fazlasını işaret ediyor. Eğer böyle olursa, HTC Petra akıllı saatler arasında en uzun kullanım ömrüne sahip modellerden biri olabilir.

Rapor ürünün kesin çıkış tarihini içermiyor, fakat 1. çeyrekte çıkmasının beklentiğini belirtiyor. Bu arada saat tüm dünyada çıkacak, ancak ilk olarak Amerika pazarında piyasaya sürülecek. Bu durum Apple Watch'a karşı atak olabilir. 1 Mart sihirli bir tarih. Bazı gizemler bu tarihte açığa çıkacak. HTC bu sene One M9, One M9 Plus, akıllı bileklik, tablet ve Petra isimli saatini tanıtabilir.