Apple Insider’ın ABD merkezli teknoloji devine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adını almasını beklenen cihazlar, 2GB RAM’e sahip olacaklar.

1050019_620x410.jpg

Bunun pil tüketimine olumsuz etki edeceğini belirten kaynaklar, yeni modellerin iPhone 6 ve 6 Plus’a göre daha iyi bir bataryaya sahip olacağını belirtiyor.

Apple’ın ilk olarak iPad Air 2 ve iPad Mini 3’ün tanıtıldığı lansman toplantısında duyurduğu Apple SIM’in yeni iphone modellerinde bulunacağı da sıklıkla dile getirilen iddialar arasında.
İlk olarak Air 2 ve Mini 3 iPad modellerinde kullanıma sunulan ‘Apple SIM’ adı verilen bu yeni uygulama sayesinde kullanıcılar, GSM operatörlerinden SIM kart almak zorunda kalmıyorlar.

A9 İşlemci

Yeni A9 işlemcinin özellik detayları pek bilinmese de A8’e göre %35 daha az enerji harcayacağı ve %20 daha fazla güce sahip olacağı yönünde. Ayrıca 14nm olacağı konuşulan işlemcinin yeni yeni geçilen 20nm’den %15 daha küçük olacağı bilgiler arasında. Bu da pil ve diğer ek parçalara daha fazla yer kalacağı anlamına geliyor.

10MP Sony CMOS Sensör

8MP aşkını bir kenara bırakacağı konuşulan firmanın  iPhone 6S ile 10MP‘e geçiş yapacağı ve çift lensli Sony CMOS sensörünü kullanacağı belirtiliyor.


Diğer firmalar 16-20MP arasına çıkmışken 10MP seçimi yapacak olan Apple’ı biraz geride kalmış olarak düşünebilirsiniz. Fakat yazılımsal olarak çok iyi optimizasyonlar yapan Apple firması daha önceki modellerinde çok daha yüksek megapikselli telefonlardan daha iyi kamera performansı gösterdiğini de hatırlatmak gerek.

Ayrıca bu yeni kamerada optik zoom da kullanacağı belirtiliyor.

2GB LPDD4 RAM

iPhone 6S ile birlikte Apple firması da 1GB RAM miktarını arttırarak 2GB olarak güncelleyeceği belirtiliyor. Ayrıca diğer modellerinde LPDDR3 olan RAM’i LPDDR4 olarak güncelleyecek olan firma kullanıcılarına çok daha hızlı bir iPhone deneyimi sunacak.

Apple SIM

Apple’ın uzun vadede Apple SIM’i tüm akıllı cihazlarına entegre etmesi beklentiler arasında. ABD’de T-Mobile, AT&T ve Sprint’in anlaşmalı olan Apple SIM’in ne zaman ve hangi GSM operatörleriyle Türkiye’de kullanıma gireceği şu an için merak konusu.

Apple’ın yeni iPhone modellerini Eylül ayında Kaliforniya’da tanıtması öngörülüyor.