Yaklaşık bir yıldır devam eden söylentiler, sonunda gerçeğe dönüştü. Apple 4 inç ekran boyutuna sahip, metal gövdeli yeni ve uygun fiyatlı bir iPhone modeli ile karşımızda çıktı. Şimdi ise telefonun Türkiye fiyatı belli oldu.

Apple iPhone SE Türkiye fiyatı!

ABD için 399 Dolardan satışa çıkacağı belirtilen iPhone SE modelinin Türkiye fiyatı, Apple’ın resmi internet sitesinde ortaya çıktı. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz üzere iPhone SE Türkiye fiyatı 1999 TL’den başlayacak.

16 GB depolama alanına sahip model için belirlenen 1999 TL fiyata ek olarak 64 GB depolama alanına sahip modelin 2399 TL olduğunu belirtelim. 128 GB ve 32 GB gibi depolama alanı seçenekleri bulunmuyor.

Gümüş, altın, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleriyle karşımıza çıkacak olan telefon için 29 Mart tarihi vurgulanıyor. Apple, iPhone SE için “29 Mart’ta sipariş verin” şeklinde bir uyarıda bulunuyor. Yani cihaz henüz satışta değil.

Apple A9 işlemcisi ve M9 hareket yongası, 4 inç ekran boyutu, 12 MP çözünürlüğe sahip iSight arka kamera, 1.2 MP çözünürlükteki FaceTime HD ön kamera, Live Photos desteği, Retina Flash desteği, Touch ID parmak izi okuma teknolojisi, Apple Pay ödeme sistemi desteği, 4.5G teknolojiyle uyumlu olması, “Hey Siri” desteği gibi özellikler ile Apple iPhone SE modeli oldukça dikkat çekici.