Samsung'un Android 6.0 güncellemesine ait yol haritası sızdırıldı. Listede tepe modellerin yanı sıra giriş ve orta seviye akıllı telefonlar da yer alıyor.

Samsung'un kullanıcıların merakla beklediği Android 6.0 güncellemesine ait yol haritası nihayet gün yüzüne çıktı. Ağustos ayında ilk olarak Nexus cihazlar için yayınlanan Android 6.0 Marshmallow güncellemesini, üreticiler cephesinden sadece LG'nin G4 için başlattığını gördük. Bunun dışında Huawei, HTC, Sony ve Motorola cephesinden güncellemeye ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Android 6.0 güncellemesine ilişkin bugüne kadar sessiz kalan Samsung'un sızan güncelleme yol haritası 29 Ekim tarihli. Güney Koreli üretici Android 6.0 Marshmallow güncellemesini ilk olarak tepe modelleri Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ için Aralık 2015'te başlatacak

Hemen bir ay sonra Ocak 2016'da Android 6.0 güncellemesi bu defa Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için dağıma sunulacak. Samsung, Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge içinse Android 6.0 güncellemesini Şubat 2016'da başlatacak.

Listenin birinci sayfasında ayrıca Android 6.0 güncellemesi için onay bekleyen iki telefon görüyoruz. Galaxy S5 ve Galaxy Alpha, Marshmallow sürümüne yükseltilecek, ancak güncelleme şimdilik onay bekliyor. Galaxy S5 ve Galaxy Alpha için Android 6.0 güncellemesinin ne zaman başlayacağı ise belirsiz. Tahminimiz güncellemenin Mart-nisan döneminde başlayacağı yönünde. 

1447597721_sammi.png
Android 6.0 güncellemesi yol haritasının ikinci bölümünde ise giriş ve orta seviye Samsung telefonları görüyoruz. Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy A8, Galaxy E5 ve Galaxy E7 için de güncellemenin onay beklediğini görüyoruz. Söz konusu telefonlar için de henüz bir takvim belirlenmiş değil. Ancak Samsung'un 2016'nın ilk yarısına kadar listede yer alan akıllı telefonlar için Android 6.0 güncellemesini başlatması bekleniyor.

Son olarak şu hatırlatmayı yapalım; Samsung'un mobil cihazlar için yayınladığı güncellemeler ülkelere göre farklılık gösteriyor. Dolayısıyla Galaxy Note 5 ya da Galaxy S6 Edge+ için aralık ayında başlayacak güncellemenin ülkemiz kullanıcılarıyla buluşması 2016'ya sarkabilir.